Turism

Att göra i Hennan

Exempel på vad som kan läggas in på denna sida.  Jag publicerar gärna foton, information och webadresser men annonser undanbeds.  

uteservering1-e1431715307793Hennans Camping:

Hennans camping ligger i Strivik vid södra infarten till Hennan vid väg 83 (Tidernas väg) och har ett 50-tal uppställningsplatser för husvagnar och sex campingstugor. Badplats och fiskekortsautomat finns liksom restaurang.

Fiske:  I Alsjön finns gädda och abborre; i Storsjön abborre, gädda, sik och öring; i sjön Hennan finns  abborre, gädda, harr och öring och i Lostersjön abborre, gädda, sik och öring. Fiskekort finns bl a hos Hennans camping (fiskekortsautomat).

Utflyktsmål:  Från utsiktspunkten Remmakölen som ligger en dryg mil nordost om Hennan man kan se fem kommuner i norra Hälsingland och södra Medelpad. Ån Svågans källsjöar ligger i närheten. Vid torpet Remman på bergets sydsluttning finns en blomsterrik hackslåtter.

Tjärnberget, 287 möh är en utsiktspunkt med vy över sjöarna Hennan och Storsjön. En märkt led från Hennans camping leder till berget.

Att göra i trakterna

Lämna gärna tips om andra aktiviteter. Adresser, öppettider och länkar tar jag in men tänk på att detta inte är en annonssite.

Bommars: Världsarvet Hälsingegården Bommars i Letsbo är en av de hälsingegårdar som skrevs in på Unescos världsarvslista under namnet ”Decorated Farmhouses of Hälsingland”. Utnämningen fokuserar på det som är unikt med gårdarna, den folkliga byggnads- och inredningskonsten och att hälsingarna byggde fler och större rum för fester än bönder i resten av världen.  Läs mera om Bommars

Gröntjärn:   Gröntjärns naturreservat besöks främst för sina geologiska värden och sina märkliga hydrologiska förhållanden. Nivån på det turkosgröna vattnet i tjärnen varierar naturligt med mer än 13 meter! Mosippa och getväppling är några arter som trivs på de torra markerna i området.  I länsstyrelsens broschyr finns mer att läsa:

Gröntjärn 1953

Ljusdalsbygdens museum  har som ambition att förmedla kunskap om kulturarven i Ljusdals kommun och inspirera till kreativa verksamheter i och utanför museet – med såväl utställningar som med pedagogisk och praktisk verksamhet. Museet är nu flyttat till gamla mejeriet inne i köpingen. Läs mera om museet

Björnskådning: Från Norrigårdens i Gåda gömslen kan man se björn, järv, räv och kungsörn. Andra djur dyker också upp och ger unika fotomöjligheter. Läs mera om Norrigården http://norrigarden.se/